DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

STÁJ KREJČÍŘOVI TROUBKY

Úvod

Stáj Krejčířovi, z. s.

Založením naší stáje můžeme považovat rok 1997, kdy jsme na podzim zakoupili mladou pony kobylku Šárku. Aby jí nebylo smutno, tak byla na jaře následujícího roku zakoupena dvouletá klisna českého teplokrevníka Aneta. Byť už tyto dvě úžasné klisny nejsou mezi námi, zůstali v našich srdcích a snažíme se v jejich nesmazatelném dokazu pokračovat. Poslali jsme do světa mnoho kvalitních hříbátek, které se u nás narodily a moc nás těší, když vidíme, že dělají svým majitelům radost ať už v rekreačním duchu, nebo úspěšně závodí. Naše stáj se odjakživa věnovala přípravě nejmladších jezdů a byli jsme jim vždy po boku při jejich jezdeckých začátcích. Ať už to bylo první pohlazení koně, první usednutí do sedla, nebo první překonání překážky. Snažili jsme se vštípit všem, kteří docházeli a docházejí k nám do stájí lásku nejen ke koním, ale ke všemu živému. Nejmenší děti se u nás učili voltížnímu cvičení na poníkovi a základům práce kolem koní, starší a pokročilejší děti se už o koně obvykle staraly samy a stačilo je jen sledovat koutkem oka.
Začínali jsme závodit v parkuru, později jsme však, především díky naší odvážné klisně Fanny, propadli kouzlu všestrannosti. Přes léto jsme pořádali vždy týdenní táborové pobyty, poslední roky jsme však přistoupili pouze již na příměstské tábory, které se však také těšily velké oblibě z řad dětí a mládeže.

Pokud se k nám chcete připojit a líbí se Vám naše stáj prostřednitvím těchto internetových stránek, nebojte se nás oslovit a nebo přímo navštívit. Těšíme se na Vás!

Naši činnost podporuje Obec Troubky: